Отворени позив за прихватиоце платних картица и добављаче ПОС терминала

Позивамо све заинтересоване прихватиоце платних картица и добављаче ПОС уређаја и софтверских решења, да дају свој допринос ширењу мреже за прихват безготовинског плаћања код малих трговаца и на шалтерима институција у Србији кроз учешће у ПОС Програму подршке увођењу електронског плаћања. За више информација контактирајте нас на boljinacin@boljinacin.rs

ПОС Програмом је предвиђено да се у периоду од 2022 (последњи квартал) до 2025. подржи опремање до 25.000 продајних места малих трговаца и шалтера институција кроз субвенције које с једне стране обезбеђују Mastercard и Visa за сва картична плаћања, и банке и добављачи за све своје клијенте односно уређаје.  

Корисници Програма могу бити предузетници, мали трговци и институције који у последњих годину дана нису нудили могућност плаћања платним картицама, а понуда за њих укључује бесплатну инсталацију и коришћење уређаја и/или софтвера (ПОС терминал или eCommerce решење које омогућава картична и IPS плаћања) у трајању до годину дана, уз снижену трговачку накнаду за плаћања Mastercard и Visa картицама (циљана вредност је до 0,99%). 

ПОС Програм је део Националне иницијативе за безготовинска плаћања, који су половином 2021. покренули Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Mastercard и Visa у сарадњи с НАЛЕД-ом са циљем да се створе бољи услови за развој безготовинских плаћања и смањи сива економија.  

У развоју ПОС Програма и консултацијама о његовом успостављању учествовале су све заинтересоване компаније из финансијског сектора, Удружење банака Србије, Савез за фер конкуренцију, кључне институције као што су Народна банка Србије, Министарство финансија, Канцеларија за IT и еУправу Владе Републике Србије, Немачка организација за међународни развој - Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), али и међународни стручњаци као што је Cashless Poland. ПОС Програм је промовисан и представљен у јавности приликом свечаног потписивања Споразума о сарадњи са Министарством финансија у новембру 2021, и на кључним догађајима као што су Копаоник бизнис форум у марту 2022, Технобанк конференција у априлу 2022. и V националној конференцији о сивој економији у марту 2023, како би се обезбедила што шира информисаност и партиципативност. 

 

Будите део велике иницијативе за бољи начин плаћања

Уколико желите да будете део Националне иницијативе за безготовинска плаћања, проширите своју базу клијената и укључите се у ширење мреже за прихват безготовинског плаћања у Србији кроз учествовање у ПОС Програму, можете нам се обратити на boljinacin@boljinacin.rs

Учешће су до сада потврдиле неке од највећих банака и добављача ПОС уређаја у Србији. Позив је отворен, у сваком тренутку трајања пројекта, за све прихватиоце и добављаче који су спремни да подрже безготовинска плаћања у Србији и испуњавају оперативне услове за реализацију ПОС програма

Ко се сматра прихватиоцем? 

Прихватилац је банка, институција електронског новца или платна институција са седиштем у Србији, лиценцирана од стране Народне банке Србије, картичних шема Mastercard и Visa, која пружа најмање платну услугу прихватања платних инструмената у смислу члана 4. став 1. тачка 5) Закона о платним услугама.  

Ко се сматра добављачем? 

Добављач је резидентно правно лице или предузетник, којем је додељен порески идентификациони број у складу са пореским прописима, које је добављач хардверског и/или софтверског решења неопходног за функционисање електронског фискалног уређаја, и/или ПОС терминала. 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати