ПОС програм

ПОС програм

Програм за подршку увођењу електронског плаћања (ПОС програм)

Унапреди ПОСловање!

У оквиру Националне иницијативе за безготовинско плаћање Бољи начин, покренут је Програм подршке увођењу електронског плаћања код предузетника, микро и малих предузећа и државних институција који у претходних 12 месеци нису прихватали безготовинско плаћање платним картицама. Кроз Програм су обезбеђене субвенције за опремање до 25.000 продајних места широм Србије да прихватају безготовинска плаћања и тако се олакша домаћим привредницима и институцијама да унапреде пословање и задовољство корисника.

Шта нуди ПОС програм?

За кориснике ПОС програма биће обезбеђено у трајању до годину дана:

 • Бесплатно коришћење ПОС терминала и/или софтвера за безготовинско плаћање,
 • Бесплатна инсталација инстант (ИПС) и картичних плаћања,
 • Бесплатна инсталација решења за е-commerce (онлајн продаја на сајту),
 • Без фиксних трошкова,
 • Значајно повољнија трговачка накнада у износу од највише 0,99% на картичне трансакције Мastercard и Visa.
   

По истеку или прекиду субвенције, могуће је по унапред договореним условима са банком, наставити са коришћењем ПОС терминала или прекинути употребу без икаквих додатних трошкова или обавеза према банци.

Списак банака и институција електронског новца, учесника ПОС програма можете погледати овде

Планирано је да ПОС програмом буде предвиђена могућност за пријаву за различите врсте ПОС уређаја: all-in-one уређај, класичан ПОС, softPOS или e-commerce решење.

Коме је ПОС програм намењен?

 • Корисници програма могу да буду предузетници, микро и мала предузећа и државне институције који желе да модернизују своје пословање и својим купцима омогуће безготовинско плаћање.

 • Један од најважнијих услова је да нису у протеклих годину дана прихватали безготовинско плаћање платним картицама.

 • Програм је посебно интересантан за обвезнике фискализације који желе да уведу безготовинско плаћање, било да су по први пут увели фискалне касе према новом Закон о фискализацији (Службени гласник РС, бр 153/20, 96/21) или су фискалну касу имали од раније.

 • На пример, програм je погодан за стоматологе, фризерске салоне и салоне лепоте, фитнес центре, спортске клубове, пекаре, бутике, цвећаре, занатлије попут молера, керамичара, електричара, као и оне који немају обавезу поседовања фискалне касе (нпр таксисти). 

Како да се пријавите за ПОС програм?

Више информација о условима коришћења и пријави за ПОС програм, можете да извршите кликом на САЗНАЈ ВИШЕ

Понуда је ограничена!

 

Унапредите ПОСловање! Искористите прилику да понудите савремене начине плаћања својим корисницима.

Пријавите се за ПОС програм

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати