О ПРОЈЕКТУ

О ПРОЈЕКТУ

Национална иницијатива за безготовинско плаћање „Бољи начин“ је пројекат усмерен на стварање бољих услова за развој и подстицање свих видова безготовинског плаћања у приватном и јавном сектору. Под слоганом „Бољи начин“ указује на предности коришћења безготовинског плаћања као ефикаснијег, поузданијег и практичнијег метода плаћања у односу на кеш. Већа заступљеност безготовинског плаћања директно доприноси сузбијању сиве економије, бржем економском развоју Србије, унапређењу квалитета јавних услуга, дигитализацији пословања и у најширем смислу, побољшању квалитета живота грађана.

Основни стуб пројекта је Програм подршке за увођење електронског плаћања (ПОС програм) намењен предузетницима, микро и малим привредницима и институцијама који у последњих годину дана свог рада, нису прихватали безготовинско плаћање. Међу приоритетима су и унапређење регулаторног оквира у овој области, јачање свести грађана и привреде о значају развоја безготовинског друштва.

Национална иницијатива за безготовинско плаћање „Бољи начин“ је заједнички пројекат Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH и компанија Mastercard и Visa, који се спроводи под окриљем develoPPP програма Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ) у сарадњи са НАЛЕД-ом и Министарством финансија Републике Србије.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати