Блог

Блог
Блог

Дигитализација је неопходна за савремено пословање малих бизниса

Наше истраживање из октобра 2021.* показало је да се број малих и средњих предузећа која су отворила дигиталне канале пословања утростручио у односу на период пре пандемије. Последично порастао је и обим трговине у МСП сектору, па је гледајући само ecommerce, обим онлајн плаћања код ових привредних субјеката порастао за чак 32% одсто у периоду од само годину дана. 

Прочитај више
Блог
Блог

Да ли готовина постаје део прошлости?

Дигитализација нам је донела бројне промене, а једна од њих је и да уместо папирним новчаницама све више плаћамо картицама, о томе да ли готовина полако већ постаје део прошлости како све можемо плаћати дигитално, говориће Бранислав Поповић директор продаје компанијe Payten. Већ данас имамо неке европске земље где се једноставно чини чудно када држите новац у рукама Да ли је плаћање готовином превазиђено у Србији? Који нам трендови у безготовинском плаћању следе? Које су предности, а које мане? 

Прочитај више
Блог
Блог

Утицај нових технологија на начине плаћања и банкарство

Пре 20 година радили смо на физичким серверима, који су постављани у сервер сале углавном у просторијама банака, Имали смо несигурну интернет везу, па су апликације биле децентрализоване, свака филијала је имала своје сервере, који су комуницирали са главним сервером обично у централи.

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати