Одржан састанак Стручне групе за сузбијање сиве економије

У Палати Србија одржан је састанак Стручне групе за сузбијање сиве економије, посвећен раду на Предлогу програма за сузбијање сиве економије 2022-2025 и припадајућег Акционог плана 2022-2023.

Предлог програма је прошао јавну расправу током фебруара 2022. године, док су током априла прикупљена мишљења од надлежних институција из Владе Републике Србије. Стручна група ће током лета наставити рад на финализацији Предлога програма и Акционог плана, како би оба документа била спремна за слање новој Влади РС ради усвајања.

Састанку су присуствовали представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства правде, Министарства привреде, Пореске управе, Народне банке Србије, Управе царина, Републичког секретаријата за јавне политике, Републичког завода за статистику, Фискалног савета, АПР-а, Инспектората за рад и Савеза за фер конкуренцију и НАЛЕД-а.

Ово је шести по реду састанак Стручне групе од почетка рада на новом Програму за сузбијање сиве економије. У претходном периоду одржане су и две дводневне радионице Стручне групе, како би све институције укључене у спровођење Програма биле укључене у дефинисање мера и активности, у циљу њихове што боље спроводљивости.

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати