Жељко Петровић први председник Програмског одбора ПОС секретаријата

Члан Извршног одбора Банка Интеза и директор Дивизије за пословање са физичким лицима и малим бизнисом Жељко Петровић, изабран је за првог председника новоформираног Програмског одбора ПОС секретаријата.

Програмски одбор биће задужен за праћење тока припреме, покретања, развијања и унапређивања ПОС програма, који ће бити лансиран у оквиру Националне иницијативе за безготовинско плаћање - Бољи начин.

Програм предвиђа опремање до 25.000 продајних места широм Србије уређајима или софтверима за безготовинско плаћање и биће реализован до 2025. Намењен је предузетницима, микро и малим предузећима и државним институцијама, који у претходних годину дана нису прихватали безготовинска плаћања. Очекује се да овај вид подршке малим бизнисима позитивно утиче на ефикасност њиховог пословања и отвори нове могућности за развој и унапређење задовољства њихових купаца или корисника.

Програмски одбор биће задужен за праћење спровођења програма, одлучивање о начинима његове реализације, анализирање резултата и развијање плана даљих унапређења. Председник ће између осталог бити задужен и за представљање и промовисање ПОС програма.

Осим председника, Програмски одбор ПОС секретаријата чине и секретар, партнери и други учесници Националне иницијативе – ГИЗ, НАЛЕД, Мастеркард и Виса, девет банака прихватиоца – Аик банка, Банка Интеза, Ерсте банк, Халкбанк, НЛБ Комерцијална банка, ОТП банка Србија, Прокредит банка, Рајфајзен банка, УниКредит банка, као и добављач ПОС терминала Пејтен.

Програм је отворен за све заинтересоване прихватиоце безготовинских плаћања и добављаче који желе да се прикључе и тако доприносу развоју безготовинског друштва у Србији.

Прва редовна седница Програмског одбора предвиђена је за април 2023. године, када ће бити видљиви и први ефекти програма. За ову годину предвиђена је уградња првих 8.500 ПОС уређаја у продајним објектима који буду корисници програма.

Након избора председника одбора, на оснивачкој седници одржаној 26. децембра, партнери и учесници су разговарали и размењивали перспективе у вези са спровођењем самог програма. Дискутовало се о развоју интерних процедура банака за реализацију ПОС програма и обукама за службенике у продајној мрежи, развоју софтвера, креирању свести код потенцијалних корисника о бенефитима учешћа у програму, као и осталим питањима која се тичу остваривања пројектних циљева. 

"Веома ми је драго што ћемо кроз партнерску сарадњу и синергију институција, картичарских организација, пословних банака и добављача, бити у прилици да системски допринесемо даљем развоју савремених, поједностављених начина плаћања у нашој земљи. Захваљујући Програму који ће обезбедити ширење заступљености поузданих и ефикасних ПОС система, омогућићемо предузећима која послују у области малог бизниса и пружања јавних услуга да својим корисницима понуде још квалитетнију услугу и боље искуство у куповини. Посебно ми је задовољство што ћемо уз овакав вид подршке модернизацији и дигитализацији њиховог пословања, наставити да подстичемо економски развој и унапређење квалитета живота грађана у Србији'', изјавио је Жељко Петровић, председник Програмског одбора ПОС секретаријата

Новоизабрани председник Програмског одбора Жељко Петровић је дипломирани економиста. Завршио је трогодишњу Академију за банкарство у Франкфурту. Професионално усавршавање стицао је кроз похађање великог броја конференција, семинара и тренинга из области банкарства, менаџмента, лидерства, корпоративних финансија и осталих. Радио је на великом броју менаџерскх позиција у банакарском сектору, а каријеру у Банка Интези започео је 2015.године на позицији директора Сектора за кредитирање. Значајан допринос остварио је кроз активно учествовање у стратешким развојним пројектима и иницијативама Банке. На позицији председника Програмског одбора налазиће се наредних шест месеци, односно две редовне седнице како је и предвиђено Правилником о раду.

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати