[Недељник] Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕДа: Развој безготовинског друштва је област у којој можемо да постигнемо много

На уласку у сваку годину неизоставан одговор на питање шта би били приоритети у циљу унапређења услова пословања и убрзања економског раста јесте сузбијање сиве економије. Тако је и сада, смањење обима пословања у сивој зони један је од најбољих начина да креирамо фер тржиште на којем ће настајати нове компаније, нова радна места и нова вредност за све нас. 

У протеклих шест година, како се системски приступило решавању овог проблема, урађено је неколико великих ствари почев од реформе сезонског запошљавања, паушалног опорезивања, увођења електронских услуга Пореске управе, мере пореског ослобођења почетника у пословању. Пред почетком смо примене еФискализације и еФактура, а започете су и друге велике активности као што је реформа инспекцијског надзора и развој безготовинских плаћања. 

Цео текст можете  прочитати овде.

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати