Радни састанак учесника и партнера иницијативе Бољи начин

У петак, 8. децембра, окупили су се учесници и партнери Националне иницијативе "Бољи Начин" на радном састанку посвећеном разматрању идеја и предлога за подстицање безготовинских плаћања у Србији, са фокусом на –унапређење доступности савремених видова плаћања, обезбеђивање подршке малим трговцима, и спровођење кампања и едукативних активности за јачање свести и унапређење финансијске писмености грађана и привреде. Учесници су у отвореном дијалогу истакли важност сарадње и синергије међу свим заинтересованим странама како би се постигли резултати. На састанку су сумирани закључци спроведених истраживања и анализа у оквиру пројекта,  и представљени су примери најбоље праксе које су различите европске земље  предузеле за подстицање безготовинског плаћања. Један од примера успешних земаља је Пољска, коју је у оквиру пројекта имала прилике да посети јавно-приватна делегација из Србије, како би кроз сусрете са водећим пољским институцијама и организацијама, стекла увид у регулаторни оквир за безготовинска  плаћања, различите моделе плаћања, нова технолошка решења и иновације, као и програме подршке и подстицаје у овој области. 

На основу инпута са састанка, НАЛЕД ће припремити преглед потенцијалних мера за даљи развој безготовинских плаћања, и организовати додатне консултације са академском заједницом, јавним сектором и другим заинтересованим странама како би препоруке биле добро избалансиране и применљиве.  

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати