Вук Косовац избран за новог председника ПОС Програма

На другој редовној седници Програмског одбора, одржаној 25. јула, представници банака и добављача су из својих редова за другог председника ПОС Програма једногласно изабрали Вука Косовца, члана Извршног одбора ОТП банке за становништво и развој дигитала.

Председник ПОС Програма је ротирајућа и репрезентативна функција, коју ће Вук обављати као први међу једнакима на добровољној основи у периоду од шест месеци, односно током две узастопне седнице одбора.  

Осим председника, Програмски одбор чине и секретар, партнери Иницијативе „Бољи начин“ – ГИЗ, НАЛЕД, Mastercard и Visa, и учесници ПОС Програма, међу којима је девет банака прихватиоца – Аик банка, Банка Интеза, Ерсте банк, Халкбанк, НЛБ Комерцијална банка, ОТП банка Србија, Прокредит банка, Рајфајзен банка, УниКредит банка, као и добављачи ПОС терминала Пејтен и Мелон. Право да бирају председника и да буду бирани имају само учесници Програма – прихватиоци и добављачи.

"Хвала свим колегама на указаном поверењу и прилици да се опробам у улози  председника ПОС Програма. Овом приликом пре свега желим да похвалим рад мог претходника Жељка Петровића и да честитам свим учесницима на до сада постигнутим  резултатима, јер у првих неколико месеци већ имамо готово 1.300 пријава за бесплатан ПОС. Велико ми је задовољство што ћу имати прилику да и лично допринесем Иницијативи „Бољи начин“ и ПОС Програму, кроз који сви заједно подржавамо развој и ширење прихватне инфраструктуре и савремених начина плаћања у нашој земљи. Имамо одговорност да наставимо са креирањем иницијатива у правцу оснаживања финансијске писмености и смањењу кеш економије“ изјавио је Вук Косовац, председник ПОС Програма.

Вук Косовац је у банкарству већ 19 година. Члан је Извршног одбора ОТП банке Србија за становништво и развој дигитала и на челу је тимова који се баве управљањем продајном мрежом, подршком клијентима, развојем производа за становништво и мали бизнис и развојем дигиталних канала. Директно је учествовао на пројектима трансформације пословних модела, стратешкој промени концепта експозитура, а пре тога и на успостављању прве дигиталне експозитуре у Србији и региону. Радио је и на развоју франшиза Societe Generale банке у Европи и Русији. Интензивно се залаже за дигитализацију и редефинисање традиционалног приступа финансијским услугама, усмеравајући културу ОТП банке ка потребама потрошача. Од 2019. године Вук је представљао ОТП банку као члан Скупштине Иницијативе „Дигитална Србија“, док је у јуну 2021. године изабран за члана Управног одбора Француске привредне коморе у Србији (Chambre de Commerce et d’Industrie France Serbie). У јуну 2023. године, постаје члан Управног одбора E-commerce асоцијације Србије.

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати