За новог председника ПОС Програма изабран Растко Ницић испред UniCredit banke

Растко Ницић, директор пословања са становништвом и малим привредним друштвима UniCredit Banka Србија, изабран је за трећег председника ПОС Програма. Ову одлуку донели су једногласно представници свих банака и добављача на четвртој редовној седници Програмског одбора која је одржана 30. јануара 2024. године.

Функција председника ПОС програма ротирајућа је и репрезентативна, а Ницић ће је као и досадашњи председници обављати на добровољној основи у периоду од шест месеци, односно током две узастопне седнице одбора. Он ће на овој функцији заменити Вука Косовца, члана Извршног одбора OTP банке за становништво и развој дигитала. 

- Захваљујем на указаном поверењу и прилици да председавам Програмским одбором. Од почетка пратим рад Националне иницијативе за безготовинско плаћање „Бољи начин“ кроз који сви заједно подржавамо развој и ширење прихватне инфраструктуре и савремених начина плаћања у нашој земљи. Надам се да ћемо у будућности  наставити са добром сарадњом и још бољим резултатима  -  рекао је Ницић. 

Током 18 година рада у UniCredit банци, Растко Ницић стекао је богато искуство  у секторима за рад са становништвом и малим привредним друштвима, сектору за управљање ризицима као и сектору за подршку банкарском пословању, што му је дало широку перспективу у банкарском пословању. На свакој позицији доприносио је даљем унапређењу аутоматизације и дигитализације процеса, са фокусом на посматрање банке из угла клијента и са идејом поједностављења пословања физичких лица и малих предузећа. Интензивно утиче на трансформацију ретаил сегмента како банке тако и тржишта са циљем повећања вредности за клијенте кроз унапређење разумевања њихових потреба, креирањем беспрекорног искуства и откључавањем интерног потенцијала банке. Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду, а специјализацију за електронско пословање завршио је на Факултету организационих наука Универзитета у Београду. 

Подсећамо, програмски одбор поред председника чине и секретар, партнери Иницијативе “Бољи начин” – ГИЗ, НАЛЕД, Mastercard и Visa, и учесници ПОС Програма, међу којима је девет банака прихватиоца – AIK, Banka Intesa, Erste, Halkbanka, NLB Komercijalna, OTP, ProCredit, Raiffeisen i Unicredit, као и добављачи ПОС терминала Payten, Mellon и Унипос. Право да бирају председника и да буду бирани имају само учесници Програма - прихватиоци и добављачи. 

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати