Visa истраживање: Дигитална плаћања покрећу раст малих и средњих предузећа

У наредне две године, половина (51%) малих и средњих предузећа планира прелазак на безготовинско пословање, док 4 од 10 купаца разматра исту опцију, показује глобална студија компаније Visa названа "Back to Business". Ова студија се спроводи већ седму годину заредом.

У данашњој глобалној економији, дигитална плаћања су кључни фактор раста бизниса. Чак 35% малих и средњих предузећа сматра да прихватање нових начина плаћања може привући нове купце ове године. Поред задовољења потреба потрошача, ови начини плаћања пружају трговцима могућност да побољшају конкурентност својих услуга и производа. За потрошаче, коришћење картице, мобилног новчаника или сата омогућава сигурну, једноставну и брзу куповину.

Према резултатима студије "Back to Business", предузећа показују значајно интересовање за мобилне апликације (55%), дигиталне новчанике (50%) и бесконтактне картице (36%) као будуће начине плаћања.

Џени Мунди, глобални директор за продају у компанији Visa, примећује да мала и средња предузећа прелазе из режима преживљавања у режим раста захваљујући дигиталним плаћањима. Она доносе ефикасност у пословању, отварање ка новим циљним групама и представљају предуслов за просперитет у све дигиталнијем свету.

Мунди додаје да данас чак и власници малих бизниса могу пословати практично без граница, што je раније било могуће само великим компанијама.

Студија такође показује да је кључна дигитална активност потрошача - куповина. Чак 82% купаца плаћа бесконтактно, док 55% изражава намеру да настави коришћење овог начин плаћања у наредној години.

Све веће интересовање за ПОС програм покренут од стране Националне иницијативе за безготовинско плаћање "Бољи начин" указује на то да се дигитално плаћање шири и у Србији. Ова иницијатива има за циљ оснаживање савременог пословања у МСП сектору и стварање бољих услова за развој безготовинских плаћања.

Мала и средња предузећа већ препознају важност дигиталних плаћања, те су се пријавила за бесплатну инсталацију и коришћење скоро 2.000 ПОС терминала и eCommerce решења.

Владимир Ђорђевић, генерални директор компаније Visa за југоисточну Европу, поздравља подршку пројекту "Бољи начин" који доприноси даљем развоју локалних предузетника. Посматрајући промет, примећује се раст вредности трансакција из месеца у месец, што потврђује да грађани све више користе безготовинско плаћање.

Извор: https://rs.visa.com/
Фотографија: Visa, архива

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати