[Телеграф] Грађани Србије све више плаћају безготовински, зашто привредници треба да прате тај тренд

У прва три тромесечја године за нама, грађани Србије обавили су чак 260 милиона куповина плаћајући картицама на продајним местима, што је за 43 милиона више него у истом периоду 2020.

Исто тако, обавили су и 16 милиона куповина путем домаћих сајтова и то за чак две трећине више него у претходној години.

Бројке јасно говоре о великој промени навика и расту потребе грађана наше земље да плаћају безготовински, што може да представља и велику шансу за привреднике да привлачењем нових купаца развију своје пословање. Тим потребама неопходно је одговорити повећањем расположиве инфраструктуре за прихват безготовинских плаћања, а решење за тај изазов има Национална иницијатива за безготовинско плаћање – Бољи начин.

- Национална иницијатива је системски подухват којим настојимо да малим трговцима и институцијама помогнемо да почну са прихватом безготовинских плаћања како би се укључили у токове дигиталне економије и одговорили на очекивања потрошача. 

Цео текст можете прочитати овде.

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати