[Блиц] Куповина без кеша на још 25.000 продајних места

У Србији је у последњих пет година број купаца преко интернета упетостручен и сада их је 2,5 милиона. Број сајтова на којима може да се купује је повећан више од осам пута, а данас у просеку имамо једну платну картицу по глави становника. Тренд раста броја безготовинских трансакција додатно је убрзала пандемија, али са тек 110.000 ПОС терминала, Србија и даље има 2,2 пута мање продајних места у односу на ЕУ на којима можете да купујете иако немате готовину. Одговор је Национална иницијатива за безготовинско плаћање.

- Циљ пројекта је подршка већој финансијској инклузији грађана и привреде, односно њиховом укључивању у финансијске токове, смањењу сиве економије и бржем економском развоју Србије кроз подстицање већег коришћења безготовинских плаћања. Како бисмо повећали прихватну инфраструктуру, планирано је да опремимо 25.000 продајних места широм Србије да прихватају безготовинска плаћања, а очекујемо да их буде и више - каже Златко Миликић, тим лидер пројекта испред ГИЗ-а у Србији.

Остатак текста прочитајте на линку.

Тагови:

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати